top of page
Recent Posts

SCURT INTRO ÎN POVESTEA ARILOG 2018 – Celebrând Centernarul Marii Uniri


ARILOG a organizat în perioada 6-7 iunie 2018, la Hotel Intercontinental București, Conferința anuală de Logistică și Supply Chain, ediția a 16-a, eveniment care a celebrat Centernarul Marii Uniri promovând astfel studii de caz de succes și povești ale leaderilor industriei ce reprezintă modele pentru breaslă transmițând un mesaj puternic despre importanța educației, a eticii profesionale și a voinței în viața de zi cu zi.


Conferința ARILOG a abordat o listă diversificată de subiecte care a condus auditoriul în cu totul alte zone situate în afara celei definite ca cea “de confort”, contribuind la lărgirea orizontului profesional. Agenda conferinței s-a aliniat la inițiativele cheie din domeniile logistică și supply chain, iar lista speakerilor a inclus:


Dr. Walther Ploos van Amstel – Lector în cadrul Universității din Amsterdam a discutat despre Tendințele şi Inovațiile din Logistică şi Supply Chain, punând accent pe valoarea adaugată şi pe dezvoltarea oamenilor.


Paul Durlinger – Consultant, Academia Slimstock a punctat câteva dintre fundamentele Managementului Stocului demonstrând astfel că utilizând instrumentele potrivite acest domeniu poate fi controlat foarte uşor.


Radu Colesov – Supply Chain Director, Dacia Groupe Renault a împărtăşit participanților la eveniment despre Logistica celor 57 de secunde, timpul înregistrat între două asamblări auto complete.


A doua sesiune de discuții a Conferinței anuale ARILOG a debutat cu o prezentare inspirațională din partea lui Mircea Vlah – CEO, Dumagas. Mircea a povestit experienṭa proprie asupra Tranziției de la conducerea antreprenorială la managementul corporativ cu accent pe importanṭa şi gestionarea oamenilor, a banilor şi a sistemelor.


O prezență deosebită în cadrul Conferinṭei a fost Adrian Raulea – Trainer, Psiholog si Coach, Insight Emotional Intelligence care a purtat un dialog activ cu participanții despre Costul unei emoții într-o organizaṭie şi profilurile psihologice ale angajaților unei organizații.


Sînziana Pardhan - CEO, P3 Parks a expus concluziile celui mai recent studiu P3 Parks conform căruia extinderea accelerată a retailului a determinat o evoluție dramatică a pieței depozitelor din România, Marius Cristea - Expert Senior Urban Development, World Bank a prezentat studiul Oraşele Magnet ale României punctând faptul că deşi România este țara cu cea mai rapidă creștere economică din UE fără consolidarea acestor orașe secundare, economia României nu poate susține creșterea din anii următori.

O altă prezentare inspirațională a fost oferit de domnul Mircea Ţiplea, Consultant, Amrop care a povestit despre Leadershipul Sustenabil, despre importanța educației continue şi despre încrederea de a acționa.


Ultima sesiune a prezentărilor din cadrul Conferinṭei ARILOG a început cu prezentarea susținută de domnul Liviu Ungureanu – Director General, Dacia Plant care a vorbit audienței despre ştiința folosirii plantelor medicinale şi despre pasiunea oamenilor care au înființat în 2002 start-upul.


Decebal Popescu – CEO, Cartrans a continuat evenimentul spunându-şi povestea din punct de vedere profesional, promovând conceptul de intraprenoriat şi despre cele trei generaṭii active din piaṭa muncii : baby boomers, generaṭia X şi millennials.


Ultimul discurs, dar nu cel din urmă a fost susținut de domnul Ioan Simion – Adminstratorul grupurilor de firme Confind, o adevarată poveste de antreprenoriat care reprezintă un exemplu de bune practici pentru industrie.


Invitatul special al evenimentului a fost Bogdan Bucur - Lector Universitar Doctor, SNSPA, Facultatea de de Științe Politice, Departamentul de Sociologie, autorul volumului aniversar “Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, volum care marchează unul dintre cele mai importante momente din întreaga istorie a românilor și care reprezintă un modest omagiu adus memoriei celor care au făcut posibilă nașterea României Mari.


A doua zi a fost alocată vizitelor practice la structuri logistice şi de producție, gazde fiind fabricile Adient şi Cris-Tim, unde participanții au putut vedea procesele de producție şi operațiunile logistice aferente.


Evenimentul a fost organizat cu susținerea P3 Parks în calitate de Partener Premium.


Parteneri strategici: Slimstock, Toyota Material Handling România, Zebra, Mantis Informatics, Ortec, Point Logitix, SmartID, ID Logistics


Cu sprijinul: Colliers International, Trans.eu, DPD, Poliglot, Elefant.ro În colaborare cu: Zurich Broker Asigurări

_________________________ ARILOG este o asociație profesională de breaslă, înființată în anul 2002. Cele mai importante obiective ARILOG sunt dezvoltarea permanentă a platformei de comunicare pentru profesioniștii care își desfășoară activitatea în domeniile logistică și supply chain, promovarea bunelor practici în domeniu și susținerea educației profesionale continue.



Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page